Friday, November 12, 2010

Salam Petang Jumaat...

Jumaat 12 November 2010...

              Hari ini aku terpaksa cuti.. heheheheeee.. terpaksa ker??? x der la.. suka sebenarnya... bkn apa... org2 dalam umah nie hari semua ada tugasan yang penting.... Ada yg Exam, ada yg kena keje & x boleh nak amik cuti, ada yang kena pergi register anak nak masuk sekolah menengah, so aku la yang kena cuti untuk menjaga anak2 kat umah nie.... Bukan anak2 aku... anak2 buah aku... 4 orang aku kena jaga hari nie...
3 lelaki 1 budak perempuan.... hehehhehehehhe....

             Seawal pagi dah kena berjaga... ingatkan selepas semua org keluar, boleh take a nap jup... tapi rupa2 nya x boleh... aduh... susah juga ek jaga anak nie.. bukan sbb x pernah jaga anak, tapi dah lama x jaga anak2 sbb sibuk kerja... Bila dah lama x jaga anak, diaorang jadi x rapat ngan aku.. itu la masalahnya.. pagi2 dah dengar lagu tangisan yg tidak sedap langsung untuk di jadikan santapan halwa telinga... nak2 pula kalau twin dah bergabung tenaga dan suara.. adus..!!!!! Pandang jer muka aku, terus twins tanya... "mak teh, Mummy mana??? abah mana??? makra mana??? along mana???? " bila jawapan yg aku beri .." Mummy g sekolah, abah g keje, along g sekolah juga, makra pun g sekolah.." dengan serentak bergema suara.. "waaaaa....waaaaaa...waaaaaaa..." Mati kutu aku jadinya....
nak kena kawal keadaan agak susah jugak la... sbb twins nie kalau dah bergabung suara utk menangis mmg susah nak suruh berhenti....

            Sekarang aku ada masa nak udate blog sbb twins tdo.. kalau x.. nak g toilet pun x boleh... siap tunggu depan pintu toilet lagi,.... hahahhaha... upil & aman punya angkara.... tapi aku seronok sebenarnya, dapat lepak kat umah... x yah fikir pasal kerja yang melambak kat opis yang aku sendiri x tau bila nak abis... kerja nie x siap lagi... kerja baru dah sampai... semalam dah dapat asignment baru.. sepatutnya hari nie start, tapi aku cuti.. isnin la start jawabnya.. sbb bukan ada sapa nak buat sbb staff yang lain masih bercuti sempena Depavali.. maklum la kebanyakan staff kat opis aku semuanya kaum India... aku jer sorang Melayu...

          Next week dah nak Raya Aidiladha... kerja tengah banyak, boleh ker aku nak apply cuti... Boss plak nak bawak famili dia pergi holiday kat Oversea.... aduhai... mesti x dapat cuti lama2..... ok la... aku nak cuba untuk membaca novel mentara twins & baby tgh tdo....
Jumpa lagi nnt ye.............



1 comment:

nurul harnani said...

HAI.. salam ukhuwah dr nanie.. U got AWARD from my blog.. lolipop pink for u..